Membres del consistori s’han desplaçat aquest dijous fins a les dependències dels Mossos d’Esquadra a Montblanc per denunciar diversos missatges homòfobs contra el col·lectiu LGTBIQ+ i contra l’alcalde, regidors i regidores del consistori. Uns missatges que han aparegut durant l’última setmana a una zona concreta del municipi.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, denuncia els fets

Es tracta de papers de petita dimensió, escrits a mà i en castellà, enganxats al mobiliari urbà de la zona del riu amb continguts discriminatoris basats en l’orientació sexual i amb els noms i cognoms de càrrecs electes del consistori. L’Ajuntament ha condemnat els drets i assegura que no tolerarà aquest comportament discriminatori en vers cap col·lectiu.

Les amenaces o difamacions contra els càrrecs electes tenen conseqüències legals, per aquest motiu s’ha recollit les proves pertinents i s’han presentat a l’Oficina dels Mossos d’Esquadra. El consistori també fa una crida a la població que hagi pogut veure a la persona que ha enganxat aquests cartells a la zona de la Font Baixa, avinguda de Catalunya i l’Oficina de Turisme perquè ho comuniqui a l’Ajuntament o els Mossos d’Esquadra.

https://twitter.com/ajtlespluga/status/1681983449219883008