Les dues forces han arribat a un acord que s’ha signat aquest dilluns al Monestir de Poblet. S’ha format un nou govern amb 8 consellers de Junts per Catalunya, guanyadors de les municipals a la comarca, i 2 provinents de la Federació d’Independents de Catalunya (FIC), qui ja havia estat els últims 4 anys al capdavant del Consell. Feia 8 anys que Junts no governava al Consell Comarcal, ja que en les últimes ocasions la FIC ho havia fet de forma conjunta amb Esquerra Republicana.

ÀUDIO: El nou president del Consell Comarcal, Joan Canela, detalla la importància de tots els municipis en aquest nou pacte

La presidència serà per Junts per Catalunya i l’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela, els tres primers anys i l’últim any de candidatura la presidència recaurà en l’alcalde de Sarral i membre de la FIC, Jaume Fornés.

ÀUDIO: El vicepresident del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Jaume Fornés, parla del pacte entre les dues formacions

Els membres del nou Consell, amb els cartipassos encara per desvetllar seran: Joan Canela (Junts), Jaume Fornés (FIC), Moisès Ferrete (Junts), Marià Gomis (Junts), Josep Jaume Corsellas (Junts), Núria Forn (Junts), Sara Janer (Junts), Aina Sendra (Junts), Toni Anglès (Junts) i Esther Copons (FIC).

Un dels principals objectius del nou Consell és renovar l’ens comarcal i les seves entitats. És el cas de Conactiva on es vol revisar el seu ús actual i millorar les seves funcions en concordança amb les necessitats de la comarca.