Després de celebrar-se en les darreres edicions al Museu de la Vida Rural a causa, en part, per la situació de pandèmia, el Riubombori tornarà el proper 1 de juliol al Jardí dels Francolins en una edició plenament espluguina amb grups del territori, alguns, inclús, formats expressament per l’ocasió.

ÀUDIO: El membre del Riubombori, Toni Sánchez, parla de l’edició d’enguany

Un total de 5 bandes i 22 músics pujaran a l’escenari per aquesta nova edició de retorn als orígens. Xauxers és un grup format per joves de l’Escola Municipal de Música de l’Espluga de Francolí que s’ha creat expressament per l’ocasió. Romkey també és una formació d’antics alumnes de l’Escola de Música que retornaran per pujar a l’escenari del Riubombori. El festival també compta amb l’espluguí Adrià Cabestany amb un concert de HandPan, el grup comarcal Annexes, on participa un espluguí i el grup local Tòlia.

També hi haurà servei de barra amb vins de la comarca, cervesa artesana i una foodtruck de menjar.

El futur de la Cultural Jordi Francolí

L’associació organitzadora del festival, la Cultural Jordi Francolí, es torba ara en procés de canvi buscant un relleu generacional per les properes edicions. També amb la vista posada a l’any vinent, quan es compliran 15 anys de la mort de Jordi Francolí i s’organitzarà una edició especial en memòria del cantautor.

ÀUDIO: Toni Sánchez espera poder celebrar una edició especial l’any vinent