Oriol Pallissó serà investit alcalde de Montblanc aquest proper dissabte amb els vots d’Esquerra, Junts per Montblanc i Despertem, poble!. Ho serà els dos primers anys, fruit del pacte entre els tres partits que formaran govern. Marc Vinya, de Junts per Montblanc, serà l’alcalde els dos darrers anys de la legislatura. El primer tinent d’alcalde els quatre anys serà Ramon de Domingo, el regidor de Despertem, que ha tingut la clau per formar govern. 

Els tres grups que han tancat el pacte asseguren que ho han fet després de veure que el partit guanyador, Montblanc Progressa, no podia formar govern. Diuen que no és un pacte per fer fora a ningú. 

ÀUDIO: L’alcaldable d’Esquerra Montblanc, Oriol Pallissó, assegura que han esperat que el guanyador de les eleccions formes govern

Sota el lema ‘El Govern per a tothom’, els tres partits han explicat com s’organitzarà el nou equip de govern, a falta de conèixer al cartipàs. Es crearan sis grans àrees de les quals penjaran les diferents regidories. Cada àrea tindrà un regidor o regidora responsable, i també hi haurà altres regidors de govern. L’objectiu és fer un equip de govern transversal i transparent. També es crearà una junta de portaveus. 

ÀUDIO: L’alcaldable de Junts per Montblanc, Marc Vinya, detalla com s’organitzarà el nou govern

El grup de Despertem poble ha fet decantar la balança. Asseguren que la situació no els ha estat fàcil, però que han pactat amb els partits que tenien un programa més semblant al seu. Fruit del pacte, s’ha explicat que Despertem poble tindrà les regidories de turisme i cultura. 

ÀUDIO: L’alcaldable de Despertem, poble! Ramon Domingo, assegura que han pactat amb els partits amb un programa similar

El pacte, que es va donar a conèixer divendres, s’ha oficialitzat en una roda de premsa celebrada aquest dimarts, on hi han participat els tres caps de llista de les formacions que han pactat, a més de membres de les diverses candidatures.

Andreu, sobre l’acord de govern: «Em volen fora de l’alcaldia»

Reacció de Montblanc Progressa de Josep Andreu a la presentació de l’acord de govern entre Junts per Montblanc, ERC i Desperta, poble. Andreu insisteix en què ha de governar la força més votada, que va ser ser la seva, amb el 36% dels vots. Reitera que el pacte de govern que aquest dimarts s’ha escenificat respon només a interessos personals i polítics.