La celebració de Sant Joan torna un any més a l’Espluga de Francolí i ho farà amb l’arribada de la flama del Canigó el 23 de juny a 2/4 de 7 de la tarda a la Font Baixa de la mà, com és tradició, del Club Atlètic Espluguí que fa més de 25 anys que recull la flama des de la comarca de la Noguera i l’apropa fins al municipi, on es reparteix a pobles de la Conca de Barberà, Baixa Segarra i les Garrigues. Els elements de cultura popular donaran la benvinguda a la flama i iniciaran una cercavila fins a la plaça Montserrat Canals.

ÀUDIO: El regidor de cultura en funcions de l’Espluga de Francolí, Enric Mercadé, detalla l’arribada de la flama al municipi

Els infants del Club Atlètic Espluguí fan arribar la flama al municipi (Imatge: Laia Molné)

A les 7 s’iniciarà a l’acte institucional a la plaça Montserrat Canals amb l’encesa del peveter amb la flama del Canigó, l’entrega de la flama als municipis participants, la lectura del manifest i el ball dels elements de cultura popular.

A partir de les 11 de la nit s’iniciarà el correfoc de la revetlla pels carrers de Sant Miquel, Sant Antoni, Sortetes, Lluís Carulla i plaça Montserrat Canals, seguit de l’espectacle pirotècnic al Casal de l’Espluga i la lectura del manifest de la Flama del Canigó. La nit finalitzarà amb el grup de versions Akelarre i l’actuació de Pd Peting.

ÀUDIO: La presidenta dels Diables de l’Espluga, Iris Capitán, explica com serà el final de festa

Coca amb bengales

Per tercer any consecutiu, els forns i pastisseries del municipi repartiran una bengala als clients per la compra d’una coca de Sant Joan. En total, l’Ajuntament ha proporcionat 1.500 bengales als establiments amb aquest propòsit. El consistori també fa una crida a la precaució a l’hora de fer ús dels elements pirotècnics.