El Premi Baldiri Reixac se celebrarà un any més a l’Espluga de Francolí. El Museu de la Vida Rural entregarà el proper 18 de juny 29 premis a escoles de tot el territori, destriades entre més d’un centenar de propostes. Durant la jornada s’acolliran més de 300 alumnes que podran descobrir les propostes del museu. Entre els diversos guanyadors d’enguany no es troba cap centre de la Conca de Barberà, com sí que havia passat en ocasions anteriors.

L’acte de diumenge començarà a 2/4 de 10 amb un esmorzar de benvinguda i seguirà, a 2/4 d’11 amb la ‘Festa de la cultura i l’educació’, unes activitats de 30 minuts on els alumnes, professors i les famílies podran gaudir d’un tastet de propostes educatives com identificar plantes amb fotografies, buscar elements relacionats amb l’aigua al museu, una proposta dedicada a la sostenibilitat o la visita a l’exposició ‘Tros de Dona’.

L’acte oficial d’entrega de premis s’iniciarà a 2/4 d’1 amb un guardó a l’Escola Santiago Ramon i Cajal de l’Hospitalet de Llobregat en la categoria d’escola transformadora, 4 escoles premiades en la categoria de projectes artístics en llengua catalana, 4 més en la categoria de projecte artístic dedicat a l’emergència climàtica i 20 guardons més en la categoria d’experiències innovadores.