Aquest divendres, 2 de juny, el Museu de la Vida Rural va presentar el projecte «L’Escola del paisatge», una oferta que neix amb l’objectiu de generar oportunitats laborals estables i de qualitat a la Conca de Barberà mitjançant la recuperació d’oficis i tècniques tradicionals en clau d’innovació i sostenibilitat. A partir del patrimoni natural i cultural es generaran oportunitats laborals estables i de qualitat a la Conca de Barberà amb la finalitat de revertir la tendència de despoblament de la comarca. El projecte, que es desenvoluparà durant el 2023 i el 2024, compta amb el suport del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico.

Aquesta iniciativa ha estat impulsada per la Fundació Carulla, Concactiva, L’Aresta Cooperativa, Cooperativa El Reboll i Els Corremarges i també disposa del suport de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, el PNIN de Poblet, Anna Sínia, Drac Actiu i la Universitat Rovira i Virgili.

Presentació de «L’Escola del paisatge» (Imatge: MVR)

Per exemple, la pedra seca, un dels àmbits de treball de «L’Escola del paisatge», va ser la protagonista de la resta de la jornada amb una taula rodona, una demostració de com es construeix un marge amb visita al jardí etnobotànic per mostrar la relació entre la pedra seca i la biodiversitat, l’exposició «Nit de Pedra Seca» i el documental «Pedres plenes de vida».