Del resultat de les eleccions municipals del passat diumenge 28 de maig en depèn també la formació del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Junts per Catalunya ha estat la força més votada a la comarca, amb 55 regidors i 3.648 vots. Això farà que la propera legislatura tingui 8 consellers comarcals.

La segona força més votada ha estat Esquerra Republicana, amb 45 regidors al conjunt de la Conca i 3.303 vots. Això es tradueix en 7 consellers comarcals. La tercera força al Consell Comarcal serà la FIC, que ha aconseguit 2 consellers comarcals. A la comarca ha obtingut 1.016 vots i un total de 13 regidors a la Conca.

Ara Pacte Local ha obtingut 5 regidors a la Conca i tindrà 1 conseller comarcal gràcies als 800 vots aconseguits, mentre que el PSC ha tingut 560 vots i 4 regidors, que es tradueix en 1 conseller comarcal.

La darrera legislatura, Esquerra va ser la força més votada i va acabar governant amb la FIC i el PSC. Magí Trullols va ser el president els dos primers anys, mentre que Carme Pallàs ho ha sigut aquesta darrera part de la legislatura.

Caldrà veure quines aliances es fan aquesta legislatura, ja que Junts per Catalunya té la majoria de consellers però no els suficients per governar en solitari. Caldrà, doncs, crear pactes. El proper govern del Consell Comarcal de la Conca prendrà possessió al juliol, en una data encara per determinar.