L’equip de Josep Maria Vidal va revalidar ahir la majoria absoluta a l’Espluga de Francolí, però ho va fer amb un regidor menys que el 2019. El grup municipal, per tant, manté l’alcaldia, però ho fa amb pèrdues pel desgast dels últims 4 anys de mandat, allunyant-se 300 vots de la majoria aclaparadora de 2019, on Som Espluga va vèncer 1287 vots, els millors resultats d’un partit democràtic a l’Espluga de Francolí. Tot i això, el partit es va quedar a només 21 vots de treure 7 regidors.

El regidor perdut per Som Espluga passa a mans de Junts per l’Espluga, que suma 90 vots en comparació als últims comicis. Nova Espluga va sumar en aquesta ocasió 42 vots en comparació a fa 4 anys, però manté un únic regidor, una tònica constant en els últims mandats.

Durant l’especial electoral del 28-M de l’EFMR, Josep Maria Vidal, es va mostrar crític amb Junts per l’Espluga per la gestió dels últims 4 anys, demanant una oposició més amable i constructiva.

ÀUDIO: L’alcaldable de Soms Espluga i alcalde del municipi, Josep Maria Vidal, demana una oposició més constructiva

Pel que fa a Junts per l’Espluga la sensació va ser agredolça, ja que tot i aconseguir un regidor més al consistori, Jordi Torre esperava la victòria del seu grup.

ÀUDIO: L’alcaldable de Junts per l’Espluga, Jordi Torre, valora el quart regidor al consistori

Des de Nova Espluga, Francesc Sánchez també va deixar entreveure que esperaven millors resultats, amb 2 regidors al consistori espluguí.

ÀUDIO: L’alcaldable de Nova Espluga, Francesc Sánchez, admet que esperaven més vots

La participació cau 10 punts respecte al 2019 i és l’any amb major abstenció (726) des de la recuperació dels ajuntaments democràtics. Només es va assimilar el 2015 amb 1.901 vots (66,65%).