Les eleccions a la Conca de Barberà han tingut a Junts per Catalunya com a força guanyadora. Les candidatures de Junts s’han imposat a bona part dels municipis, amb el 35,57% dels vots i un total de 55 regidors i regidores. La segona força, molt a prop, ha estat Esquerra Republicana, que ha aconseguit el 32,64% dels vots i 45 regidors a tota la comarca. La FIC és la tercera força a la Conca amb 12 regidors i el 9,58% dels vots. La participació a la Conca de Barberà ha estat del 65,92%, vuit punts per sota que fa quatre anys.

Més enllà dels resultats a l’Espluga i Montblanc, les eleccions han deixat alguns canvis d’alcaldia a la comarca. A Vilaverd, per exemple, Esquerra s’ha imposat i tindrà l’alcaldia, que històricament ha tingut Convergència i més recentment Junts per Catalunya. Magí Marimón serà el proper alcalde.

A Sarral també hi ha hagut canvi aquestes eleccions, on s’ha imposat la FIC de Jaume Fornès, que passa de 2 a 4 regidors. Fa quatre anys un pacte entre la FIC i Esquerra va deixar Junts fora del govern, partit que ha perdut 1 regidor respecte fa quatre anys. Esquerra n’ha perdut 1 i caldrà arribar a pactes per poder governar.

A Vimbodí i Poblet Joan Canela tornarà a ser alcalde, tot i perdre suports i 1 regidor pel camí, passant de 5 a 4. Esquerra és la segona força amb 3 regidors, 1 més que fa quatre anys. A Vallclara, Esquerra també ha aconseguit guanyar les eleccions, amb 2 regidors. També tindrà nova alcaldessa Vilanova de Prades amb Marta Garcia d’Esquerra, que ha guanyat les eleccions per davant del PSC.

Esquerra tindrà les alcaldies de Senan, Solivella i Blancafort, mentre que Junts ocuparà les de Barberà, Santa Coloma de Queralt o Llorac.

D’aquests resultats dependrà la formació del Consell Comarcal de la Conca de Barberà la propera legislatura. Una composició que encara no es coneix.