La candidatura de Josep Maria Vidal vol donar continuïtat a la feina feta en el darrer mandat en l’àmbit de l’energia renovable i la sostenibilitat. Per això, Som Espluga ara proposa crear una comunitat energètica local on l’Ajuntament, les empreses i les famílies es puguin agrupar per compartir i aprofitar tota l’energia generada per plaques solars i assolir un preu més just. També es contempla implicar-hi famílies vulnerables perquè puguin fer ús d’aquest sistema.

ÀUDIO: El número tres de la candidatura de Som Espluga, Xavier Rosell, detalla la proposta

Aquest és un pas que es vol fer després de la instal·lació de plaques solars en diversos edificis públics, com l’Escola Martí Poch, la Llar d’Infants o el Casal. A això es vol sumar aquelles empreses i particulars del municipi que també hagin optat per aquest model energètic.

Durant l’últim mandat ja s’han col·locat plaques en diversos edificis municipals (Imatge: Laia Molné)

El grup dels de Josep Maria Vidal encara fa un pas més enllà proposant una entesa amb l’Energètica de Catalunya per crear un parc fotovoltaic públic que es pugui connectar a aquesta comunitat energètica i cobreixi la demanda de tot el municipi, així com aportar l’excedent que es pugui generar a l’empresa pública. En aquest cas, la ubicació d’aquest parc fotovoltaic estaria encara per definir.

Alhora, aposten per continuar renovant el sistema LED de l’enllumenat municipal, actualment sobre el 55% per assolir el 100% en el proper mandat.