UGT ha denunciat l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí a la Generalitat per falta de transparència i per infracció en la contractació de personal. El sindicat considera que no ha rebut la informació oportuna sobre la supressió de la plaça del gerent de Turisme, que ara se substituirà per una de perfil superior.

La qüestió és que aquest lloc l’ocupava el treballador acusat d’agressió sexual i per a qui la fiscalia demana 18 anys de presó. UGT considera que aquest professional ha patit assetjament laboral i que la supressió de la seva plaça no està justificada, mentre que des del govern es reitera que les darreres actuacions i les mesures cautelars del 2021 han estat adequades. 

UGT considera que en la reestructuració del personal s’han creat noves places per damunt dels topalls legals i, d’altra banda, carreguen contra el conveni de condicions dels treballadors aprovat la setmana passada pel ple municipal. Es va tirar endavant per unanimitat i amb el suport de Comissions Obreres, que és el sindicat majoritari a l’Ajuntament de l’Espluga. UGT, però, considera que se’ls ha arraconat en les negociacions.

El conveni aprovat fixa la jornada base en 37 hores i mitja i redueix els torns excessivament llargs. També incorpora mesures de teletreball o de flexibilització dels horaris.