La recerca de nous pous i punts d’aigua s’ha convertit en una de les prioritats del govern actual a l’Espluga de Francolí. Fa mesos que es treballa amb un geòleg per fer extraccions i trobar noves localitzacions on situar un pou per augmentar l’aigua de boca al municipi.

Fins al moment les mostres no han donat bons resultats i l’Ajuntament ha decidit contractar també un saurí, un ofici dedicat a la cerca d’aigua habitualment amb vares o pèndols. Els treballs tampoc han mostrat grans resultats i clouen que la situació és extrema al municipi. Tot i això, el saurí ha proposat algunes solucions al consistori que es troben en fase d’estudi.

ÀUDIO: El regidor de Serveis Municipals de l’Espluga de Francolí, Xavier Rosell, explica que s’ha contractat un saurí per la cerca d’aigua

D’altra banda, s’han fet extraccions al pou de l’Alberg de l’Espluga de Francolí per veure si podria ser un punt d’aigua viable. A més s’ha estudiat la situació del pou de Sant Miquel que es trobava sense ús i s’ha comprovat que no extreu suficient aigua. Per això es continua treballant en la cerca de nous recursos naturals pel municipi i es demana a la població un ús racional de l’aigua.

Nova Espluga proposa reutilitzar l’aigua de la piscina municipal

Durant el ple municipal d’aquest dijous l’aigua es va convertir de nou en un dels temes principals. El portaveu de Nova Espluga va aprofitar per suggerir al govern la reutilització de l’aigua de la piscina municipal per evitar el seu buidatge i la pèrdua anual de nombrosos litres d’aigua.

ÀUDIO: El portaveu de Nova Espluga, Francesc Sánchez, proposa el manteniment anual de l’aigua de la piscina municipal

El regidor de Serveis Municipals, Xavier Rosell, va destacar que actualment no és una opció, però que s’estudiarà la compra de productes especialitzats pel tractament i manteniment i que actualment s’aprofita aquesta aigua pel rec de jardineria.

ÀUDIO: Xavier Rosell detalla quines són les dificultats de la proposta