El passat divendres 21 d’abril l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà va inaugurar l’exposició ‘Història i llegenda’, una mostra documental del fons de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi que mostra l’evolució de la festa des de la seva creació fins a l’actualitat. 

L’acte, que fou el tret de sortida de la 36a Setmana Medieval, va comptar amb la presència de la família reial formada pel rei, la reina, la princesa i Sant Jordi, així com de tota la seva comitiva i dels cònsols de la Universitat de Montblanc (autoritats municipals).

L’exposició, que romandrà oberta al públic fins al mes de juny, està situada al claustre superior de l’antic Hospital de Santa Magdalena de Montblanc i es pot visitar de dilluns a divendres de 9 a 2 del migdia i de 2/4 de 4 a 6 de la tarda. 

L’eix principal de la mostra està format per una selecció de documents conservats a l’Arxiu Comarcal que il·lustren els orígens i l’evolució d’una festa que a Montblanc està fent història. De fet, el fons documental de l’associació és fonamental per conèixer la trajectòria de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, que enguany celebra la trenta-sisena edició. També hi han exposats objectes representatius de la festa, la major part cedits per l’Associació Medieval.