Protecció Civil provarà el sistema d’alertes al mòbil a la demarcació de Tarragona el pròxim 12 d’abril. Els missatges s’enviaran a tots els dispositius intel·ligents a partir de les 11 del matí i servirà d’examen per comprovar el funcionament d’aquesta nova eina d’avisos en casos d’emergències greus, com inundacions o accidents químics. De fet, la ciutadania podrà contestar una enquesta d’avaluació. Afectarà a tota la demarcació, inclosa la Conca de Barberà.

El sistema, recordem, ja es va provar al polígon petroquímic sud de Tarragona el passat 2 de novembre, llavors però l’enviament es feia des de Madrid. Ara la tecnologia ja està en mans de la Generalitat i s’està provant arreu del país.

L’alerta constarà d’un so i d’un missatge en català i castellà, a més d’anglès per als mòbils configurats amb aquest idioma. També s’informarà als panells informatius de les carreteres. Protecció Civil remarca la importància de llegir l’alerta. Si s’accepta la notificació, el missatge desapareix i, en cas d’una emergència real, és rellevant que tothom s’assabenti de la indicació d’autoprotecció.