El ple de l’Ajuntament de Montblanc celebrat aquest dimecres ha aprovat per unanimitat demanar a la Generalitat la concessió d’ús gratuïta de l’antiga església de Sant Francesc i el seu entorn per 30 anys.

L’edifici i els terrenys adjacents són propietat de la Generalitat de Catalunya, si bé l’Ajuntament de Montblanc fa més de 30 anys que utilitza l’espai per fer-hi activitats culturals i turístiques.

L’informe que s’enviarà a la Generalitat per demanar-ho, posa de manifest la necessitat de rehabilitar l’edifici, per valor d’1 milió 193 mil euros. El conveni signat amb la Generalitat l’any 2011 ja preveia, en un futur, una posterior concessió d’ús.

L’equip de govern treballa amb l’objectiu d’aconseguir una subvenció del 100% del Ministeri d’Indústria per poder rehabilitar a fons l’antic convent franciscà i també projecta fer-hi una experiència immersiva adreçada als visitants per explicar la Llegenda de Sant Jordi.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, espera arribar a un acord amb la Generalitat

Tots els grups municipals hi han votat a favor. Des d’Esquerra Republicana s’ha celebrat l’acord i esperen que s’aconsegueixi la cessió de l’antic convent. Asseguren que s’hi han de fer moltes millores per garantir el seu ús

ÀUDIO: El portaveu d’Esquerra Republicana, Oriol Pallissó, es mostra a favor de la proposta