La importància de la salut mental i el benestar emocional és el punt de partida d”Ocells de Foc del Camp‘, un projecte pensat per joves d’entre 16 i 30 anys de la Conca de Barberà, el Baix Camp, el Priorat i dels municipis de Vila-seca i Salou, especialment aquells que tenen alguna problemàtica de salut mental, per ajudar a fer que recuperin el seu itinerari formatiu o s’insereixin al món laboral.

‘Ocell de Foc del Camp’ es desplegarà al llarg de dos anys i es calcula que durant aquest temps s’atendran i acompanyaran a més de 2.000 joves. Per fer-ho s’han habilitat diversos punts de trobada a les tres comarques. En el cas de la Conca de Barberà s’instal·larà un puny a l’espai de l’Associació Juvenil Barajaula, actiu els dilluns de 5 a 8 de la tarda i els divendres de 10 a 12 del migdia i a Santa Coloma de Queralt, a la biblioteca municipal els dijous de 5 a 8 de la tarda.

A més, el projecte també inclou més d’un centenar d’actuacions entre accions d’informació, de prevenció i de lluita contra l’estigma de la salut mental i l’abandonament educatiu, creació de projectes i iniciatives juvenils i d’atenció grupal i individual a joves. 

El projecte l’impulsen sis entitats socials, que per primera vegada treballen plegades posant en comú l’expertesa que cadascuna té en el seu camp d’intervenció. Es tracta d’APRODISCA, l’Associació Ment i Salut La Muralla, la Bastida Participació, l’ESCAC SCCL, Icaria Cooperativa i Reus Refugi.