Aquesta setmana ha tingut lloc la primera sessió de DAR (Dones Artistes Rurals), un projecte que va iniciar-se al País Valencià i que enguany arriba a la nostra comarca.

ÀUDIO: La consellera de Cultura del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Sílvia Iturria, detalla el projecte

En total han estat nou les dones seleccionades, les quals formaran part d’una plataforma de Dones Artistes residents en zones rurals, que visibilitzarà el seu treball a través de la inclusió de les seves dades i obres en la pàgina web del projecte. Són: l’Anna Bolívar i l’Eulàlia Calzada, de Santa Coloma; la Laura Casas i l’Ester Ramon, de Montblanc; la Cinta Provinciale, de Vimbodí; la Maria Eek, de Barberà; la Núria Rion, de Sarral; la Gemma Puig, de Vallfogona i la Gina Sandúa, de Solivella.

ÀUDIO: La creadora i directora del projecte DAR, Clara Albacete, explica els objectius

Durant la duració del projecte es faran diferents trobades amb la finalitat de presentar el projecte, elaborar informes de les necessitats de les seus participants, i s’oferiran serveis de consultoria. A més a més, rebran una formació a través del curs d’orientació laboral per a artistes visuals, impartit per Jaime López, consultor i mentor d’artistes visuals amb una llarga trajectòria en el sector de la cultura.

ÀUDIO: El membre de l’Associació Art Sostenible, Jaime López, parla de la formació

Finalment s’impulsaran col·laboracions per a la creació de projectes comunitaris i es farà un esdeveniment obert a tothom, el dia 31 de maig, al Museu de la Vida Rural.

El DAR 2023 ha rebut el suport econòmic dels fons Next Generation, la Diputació de Tarragona, i la col·laboració del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt, La Farinera, el Museu de la Vida Rural i la Fundació Carulla.