El mes de febrer es tanca a la comarca amb bones xifres d’atur, concretament 729 persones sense feina, això són 14 menys que al mes de gener, moment en què va augmentar lleugerament el nombre d’aturats.

La data que més sorprèn és l’important canvi a Montblanc, amb 18 persones menys a l’atur. En canvi, a l’Espluga de Francolí se sumen 9 persones a les llistes de Servei d’Ocupació de Catalunya.

Comparat amb anys anteriors, la xifra millora substancialment, amb 104 persones menys a l’atur que el mateix mes de 2022. Si ens situem a un mes de febrer prepandèmia, el de 2020, el nombre d’aturats és superior amb 38 aturats més que aquest 2023.

Millora a l’atur a Catalunya

A Catalunya, les llistes d’afiliats han sumat 25.600 treballadors més fins als 3,6 milions de treballadors, la xifra més alta de la sèrie històrica que s’inicia el 2004. Les llistes d’afiliats han sumat 25.600 treballadors més (+0,7%) fins als 3,6 milions de treballadors, la xifra més alta de la sèrie històrica que s’inicia el 2004.