El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia ha participat aquest dimecres en la presa de possessió dels cinc nous inspectors del cos de Bombers de la Generalitat. Tots ells han superat un procés de selecció mitjançant concurs-oposició per proveir aquestes noves places de l’escala superior del Cos de Bombers de la Generalitat.

Per accedir a la categoria d’inspector cal superar el curs de capacitació d’inspector del Cos de Bombers, que consta de dues parts, d’una banda, la superació dels 33 crèdits del Màster en Direcció Estratègica de la Seguretat i, de l’altra, una fase de formació per adquirir les capacitats operatives pròpies dels inspectors. Per tant, han obtingut els coneixements necessaris per assumir les funcions de cap de coordinació de la Sala Central de Bombers (SCB), de cap operatiu i de cap de suport operatiu.

Entre els cinc bombers que han accedit al nou càrrec hi ha el montblanquí Jordi Castellví, de 34 anys. Castellví és llicenciat en Ciències Ambientals i té un màster en Incendis i Protecció Civil-Safety Engineering. Va accedir al Cos de Bombers el 2007, com a bomber voluntari. Durant les 11 campanyes posteriors va alternar les tasques d’auxiliar forestal i de tècnic especialista del GRAF a més de formar part dels EPAF. El 2017, i després d’haver superat un concurs-oposició, va ser nomenat sotsinspector.