Aquest diumenge, 26 de febrer s’ha presentat a la sala de les corts catalanes del Claustre de Sant Francesc el moviment de suport a la candidatura encapçalada per l’Oriol Pallissó impulsat per l’exalcalde de Montblanc Andreu Mayayo. Una seixantena de persones van assistir a l’acte que porta per nom “Pel futur de Montblanc, una renovació necessària”.

Esquerra vol aglutinar, d’aquesta manera, la gent d’esquerres del municipi que, tradicionalment, havien votat a partits com Iniciativa. És el cas de Mayayo, històric militant del PSUC, que assegura que la candidatura d’Esquerra Republicana pot sumar els vots de tota la gent de tradició d’esquerres de Montblanc.

El manifest afirma que Montblanc obrirà una nova etapa que pot ser determinant pel seu futur a llarg termini. L’obertura del túnel de Lilla i l’arribada de nous treballadors i treballadores de la Ciutat Logística de Bon Preu van estar dos dels temes de què s’han parlat a l’acte, així com de les necessitats de serveis que comportaran per Montblanc, i que cal preveure abans no sigui massa tard.

Oriol Pallissó, en una conversa amb Andreu Mayayo, va parlar de la necessitat que la política local avanci i no s’estanqui, i que cal afrontar temes que ja són damunt la taula de fa temps: l’habitatge, l’envelliment de la població, fer possible que els joves i les joves puguin construir la seva vida a Montblanc, entre altres qüestions.

ÀUDIO: El cap de llits d’Esquerra Republicana a Montblanc, Oriol Pallissó parla de la candidatura

Andreu Mayayo, catedràtic d’Història Contemporània i Món Actual a la UB i exalcalde de Montblanc per Iniciativa (anys  1991-1993 i 1995-1999) va iniciar la seva intervenció volent deixar ben clar el seu posicionament polític.

ÀUDIO: L’exalcalde de Montblanc, Andreu Mayayo, parla de la candidatura

L’acte també va comptar amb la participació de la Judit Pere i Cantó (4a a la llista d’Esquerra Montblanc 2023-2027) i Pepe Ardila i Ardila (3r, a la llista d’ERC) i exregidor de l’Ajuntament (2011-2015).