El projecte DAR (Dones Artistes Rurals) és una iniciativa pensada per donar visibilitat a les dones artistes d’entorns rurals. Aquesta proposta es va iniciar l’any 2019 a València i en els últims anys ha rebut molt bona acollida fins al punt de voler exportar el projecte a Catalunya. Concretament, aquesta primera prova pilot es farà a la Conca de Barberà i al Baix Ebre.

El DAR té la intenció de fomentar la igualtat d’oportunitat per a les dones de les zones rurals en el sector cultural de manera professional, contribuir al desenvolupament local, l’emprenedoria, l’estimulació del teixit econòmic i crear una futura xarxa de dones artistes.

Les participants es poden presentar fins al proper 27 de febrer en aquest enllaç. Després es farà una preselecció i entrevistes amb les participants fins a la publicació de la resolució el 6 de març. A partir d’aquí les elegides iniciaran un seguit de sessions formatives online que finalitzaran amb la presentació presencial del Projecte DAR en una institució comarcal.