L’any 2022 la població de la Conca de Barberà ha crescut en 72 nous habitants, que representen un 0,35% d’increment respecte a l’any 2021. Aquesta lleu pujada se suma a la que es va produir l’any passat, de manera que en tres anys s’ha passat dels 19.947 habitants del 2020 a superar els 20.000 amb 20.176 al 2022, segons dades publicades per l’IDESCAT.

Pel que fa als municipis, n’hi ha nou que baixen en població, dos d’ells Montblanc i l’Espluga de Francolí que en nombre absoluts són les dues poblacions que perden més habitants. Aquests dos municipis que mostren descensos, tot i que són molt mínims (per sota de l’1%) van en direcció contrària al de la comarca. En el cas de la capital de la Conca de Barberà, ha perdut 23 habitants i es queda amb 7.410 empadrontas, tot i que menté la segona millor dada d’habitants de la seva història. L’Espluga de Francolí ha experimentat un decreixement de 19 persones i se situa amb 3.698 persones. La tendència creixent de població a l’Espluga va acabar l’any 2009 quan va situar-se prop dels 4.000 habitants, concretament amb 3.982. Des de llavors, el municipi ha anat perdent població progressivament. Els altres municipis que també han perdut població són Blancafort, Pira, Pontils, Savallà del Comtat, Solivella, Vallclara i Vilanova de Prades.

Els pobles més petits de la Conca creixen

Fet rellevant a la Conca, el poble més petit de la comarca va guanyar habitants en aquest últim padró oficial. Qui ara ostenta el títol de més petit de la Conca de Barberà, Senan, va sumar oficialment dos habitants, i en té 44 en total. Qui l’havia ostentat durant anys, Forès, s’ha mantingut igual sense perdre ni sumar habitants, amb 48 persones. Els municipis que han crescut han estat: Barberà de la Conca, Conesa, Llorac, Passanant i Belltall, Les Piles, Rocafort de Queralt, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Senan, Vallfogona de Riucorb, Vilaverd i Vimbodí i Poblet.

L’estructura demogràfica de la població empadronada manté les característiques dels darrers anys. Els homes representen el 51,20% del total de la població.