El ple de l’Ajuntament de Montblanc d’aquest dimecres 21 de desembre va aprovar inicialment el projecte de rehabilitació de l’edifici del jutjat de Montblanc. Es tracta d’una obra que es finançarà en un 85% gràcies a una subvenció del govern espanyol del programa per la rehabilitació d’edificis públics, de gairebé 900.000 euros. El cost total del projecte serà de 940.000 euros. Tots els grups hi van votar a favor, destacant la importància de posar al dia l’edifici, que presenta danys estructurals i d’accés.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, parla del projecte

L’Ajuntament també ha presentat un projecte, a la mateixa subvenció, per acabar la rehabilitació de l’antic sindicat de Vinyaters de Montblanc, que esperen que es resolgui favorablement a principis del 2023.

Josep Andreu va revelar al ple de desembre de Montblanc que s’està treballant per crear una àrea d’oci per a joves a l’entrada del polígon de CIMALSA.  Es tracta d’un espai que percep el consistori en aplicació del 10% d’aprofitament de la zona, que suma un total de dues hectàrees de terreny.

El projecte vol ser un punt de trobada per al jovent de tota la Conca de Barberà i l’equip de govern espera comptar amb el suport del Consell Comarcal. La proposta es donarà a conèixer a la resta de regidors després de festes.

Nova modificació de pressupost

El ple d’aquest dimecres també va aprovar una modificació de pressupost per fer front a l’increment de l’1,5% dels sous dels treballadors municipals que va dictar el govern espanyol. La modificació permetrà incloure un préstec que ha concedit el govern als ajuntaments per fer front a aquest increment del capítol 1 de personal que és de 65.000 euros.

Tots els grups hi van votar a favor. Des de Junts per Montblanc, però, van tornar a criticar “la gestió econòmica de l’equip de govern” i va lamentar que no s’hagi negociat un nou pressupost.

ÀUDIO: El portaveu de Junts per Montblanc, Marc Vinya, critica la gestió del govern

El ple també va aprovar, aquest dimecres, el Pla Local d’Habitatge 2023-2028. Es tracta d’un document que posa sobre paper les necessitats en matèria d’habitatge de Montblanc i les accions que es poden dur a terme.

En acabar el ple, l’alcalde va explicar que l’any 2023 s’espera que sigui bo a nivell econòmic, amb la implantació de Bon Preu al polígon logístic. Sense donar més detalls, també va explicar que de l’aprofitament mitjà de les parcel·les de Cimalsa, l’Ajuntament s’ha quedat amb dues hectàrees de terrenys on preveu fer-hi una zona d’oci dedicada als joves de Montblanc i la Conca.