La segona fase del projecte de renaturalització del pati de l’Escola Martí Poch comptarà amb els pressupostos participatius d’aquest 2022 per fer-se realitat.

El projecte de l’escola ja es va iniciar aquest any amb la plantació de més arbres al pati i la col·locació de tarimes de fusta, taules de treballs i jocs pels infants. Una primera part que ha comptat amb un pressupost de 15.000 euros.

La segona part, la més elabora i que disposarà dels 26.000 euros dels pressupostos participatius, estarà formada per la construcció d’una plaça central amb un escenari per grups. Un projecte que s’iniciarà durant l’any vinent i que servirà per cloure la part més visible d’aquesta obra. Encara quedaria pendent, de cara a un futur, l’adaptació de l’entrada de l’edifici.

ÀUDIO: La directora de l’Escola Martí Poch, Ester Anglès, detalla les següents parts del projecte

Enguany era la primera vegada que els pressupostos participatius es podien votar en format online, un canvi que ha tingut bona acollida, amb 200 persones participants, la meitat de les quals han votat a favor del projecte de l’escola Martí Poch.

ÀUDIO: La regidora de participació ciutadana, Anna Garcia, valora l’acollida del nou format

El següent projecte amb més vots dels sis presentats era el que feia referència a la senyalització dels equipaments municipals, replantació d’arbres a la zona del barri vell i col·locació de més papereres a tot el municipi. La resta de projectes presentats eren: Instal·lació de lavabos al Jardí dels Francolins; Canvi de la tanca perimetral del Jardí dels Francolins; Millora i condicionament dels parcs infantils de la població i Embelliment de l’entorn de la Font Major.