La Ruta del Cister rebrà un milió d’euros dels Next Generation per un projecte turístic. Es tracta del projecte “Creació del recorregut intercomarcal i interprovincial, GR175 La Ruta del Cister a peu i amb bicicleta, com un producte turístic natural i sostenible motor de desenvolupament econòmic a zona rural”, presentat pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà, ens gestor de La Ruta del Cister.

ÀUDIO: La consellera de Turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Sílvia Iturria, valora aquesta subvenció

El Ministerio ha valorat el projecte presentat com a un dels 5 millors de la província de Tarragona i entre els 17 millors de tot Catalunya, vinculat a la creació de producte turístic a l’entorn del GR175 La Ruta del Cister. Els objectius principals que contempla el projecte se centren a atreure i incrementar el nombre de visitants al territori, mitjançant la creació de productes turístics; la diversificació de l’oferta turística de la zona; el desenvolupament econòmic i augment de l’ocupació al sector turístic de les comarques de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell.

També contempla frenar la regressió demogràfica, i així poder elevar el nivell de renda i el benestar social dels habitants; els elements naturals i mediambientals com a senyal d’identitat de La Ruta del Cister, per fomentar un desenvolupament sostenible; i desestacionalitzar la demanda.

Les accions plantejades es divideixen en quatre eixos i es focalitzen principalment en els àmbits de la transició verda i sostenible, contemplant accions de restauració ambiental, protecció, obres d’adequació; la millora de l’eficiència energètica, mitjançant l’execució d’actuacions com instal·lació d’estacions d’aparcament de bicicletes elèctriques, estacions de reparació, infraestructures d’adequació de miradors y zones de descans, entre d’altres; la transició digital, focalitzat en la implantació de nous sistemes de control de fluxos turístics, creacions de plataformes d’informació, noves eines digitals, entre d’altres; i la competitivitat, a nivell de millora de la qualitat de la destinació turística, senyalització de camins per la mobilitat sostenible, plans de protecció i campanyes de comunicació, entre d’altres.