El passat 8 de desembre es va celebrar a Sarral la Fira Agrícola i Industrial així com l’11a Mostra d’Artesania, vins i caves del municipi sense restriccions sanitàries. Els actes es van iniciar el 7 de desembre amb la presentació del llibre “L’Ermita dels Sants Metges de Sarral” d’Antoni M. Marsal, tot i que la majoria d’actes es van aglutinar en la data tradicional, per la festivitat de la Immaculada.

Els actes van començar el 8 de desembre amb l’esmorzar del firaire amb més de 2000 entrepans. A 2/4 de 9 el sectari d’alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural del Govern de Catalunya, Carme Mèdol, inaugurava oficialment la fira i el recinte situat al passeig del VIII Centenari. A les 11 els actes van continuar amb una cercavila de gegants, capgrossos i grallers de Sarral, segui d’una missa solemne.

La Fira de Sarral es va celebrar sense limitacions ni aforaments (Imatge: Cedida)

Al llarg del matí es van anar desgranant activitats per tot el centre històric de Sarral: a la plaça del Padreny l’11a Mostra d’Artesania, a la plaça del Mercat la mostra de vins i caves locals, a la plaça de l’Església i carrer dels Jueus visites de les guies voluntàries de Sarral, entre moltes altres activitats concentrades en unes sis hores. La Cooperativa Vinícola de Sarral va acollir una trobada d’intercanvi de plaques de cava i l’espectacle “Mako perquè sí “del grup Picarols. També es va poder visitar l’exposició dedicada als “100 anys del Futbol Club Sarralenc”. Els actes van acabar a la tarda amb l’estrena de la producció sarralenca “Pare Bellum” de Jaume Sanahuja.