Mig miler de persones van trepitjar dissabte la catifa vermella per accedir a un pavelló del Casal de l’Espluga convertit en l’escenari de la gala de lliurament dels Oscar. Aquest va ser el joc que va plantejar la nit de les Ovelles Esgarriades; els pastors dels ramats van ser els nominats als premis i els organitzadors van presentar-se, a ritme del “La La Land”, com a amfitrions d’una nit especial, que retornava després de 3 anys. El guanyador del premi gros, organitzar l’edició del 2023, va ser Javi Blázquez que va rebre el vestit de pastor de la mà de Marc Roca.

Hi havia ganes de festa. Des del 2019 que el pavelló del Casal no s’omplia per celebrar el peculiar sopar de les colles espluguines. I aquest dissabte va tornar a passar, amb rècord d’assistència i en un espai completament tematitzat. Després d’un parell de grans rètols de les Ovelles, un passadís transformat en la cartellera cinematogràfica donava accés al recinte. Els protagonistes dels pòsters eren els pastors de cada ramat, encarnant un dels actors de la pel·lícula de l’any, de l’any del seu naixement per ser exactes.

La gala en si es va celebrar sobre un escenari integrat a la zona de graderies. Allà, a més de l’emotiva benvinguda del pastor Marc Roca, el conegut Jordi LP va assumir l’encàrrec de conduir l’acte d’entrega dels premis dels Oscar, ja després del sopar. Aquest va ser el leitmotiv de les proves per escollir la colla organitzadora de l’edició 27 de les Ovelles Esgarriades. A la final hi van arribar tres candidats que van jugar-se el premi a l’atzar. Paula Molina, Àlex Cañas i Javier Blázquez van jugar-se als dards la coronació com a pastors del 2023. Qui va encertar, encara que a contracor, va ser Javi Blázquez. Davant del repte d’igualar el muntatge d’enguany, va prometre diversió a tots els assistents per d’aquí 12 mesos.

La gala va donar pas a una festa amenitzada amb la música dels Atzavara i els Dj’s RoyG i Astèrix.