La situació de sequera continua tensant els pobles de la Conca de Barberà. Sarral se suma als talls d’aigua nocturns que fa mesos que pateix l’Espluga de Francolí, però en aquest cas amb els dipòsits al 4% de la seva capacitat. Fa aproximadament una setmana que durant la reparació d’una fuita d’aigua es va trencar la canonada, el que va obligar a tallar l’aigua del municipi unes hores i va provocar una pèrdua encara més accentuada de l’aigua.

Des de llavors els dipòsits no s’han recuperat i han anat baixant del 20% en el qual es mantenien fins a xifres inferiors al 10%. En el moment actual no se supera el 4% de la capacitat i per aquest motiu l’Ajuntament ha decidit imposar talls a la ciutadania d’11 de la nit a 8 del matí, així com demanar un consum responsable de l’aigua. S’espera que aquesta mesura s’allargui fins demà, però possiblement s’ampliarà al cap de setmana.

L’Ajuntament treballa ara per millorar les xifres del dipòsit. Per una banda, diàriament es reben 4 o 5 camions cisterna amb 15.000 litres d’aigua i s’aporten 170.000 metres cúbics del ramal del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT). Tot i aquestes mesures la situació és crítica i la pròxima setmana s’iniciarà una cerca massiva de fuites d’aigua a les canonades. També es treballa per canviar les bombes d’aigua del CAT i augmentar la seva capacitat per aportar més aigua.