Aquest 25 i 26 de novembre se celebra a tota Catalunya el Gran recapte d’Aliments. Com és habitual Càritas l’Espluga se suma al recapte amb la recollida d’aliments i productes d’higiene per les famílies més necessitades. Actualment, l’entitat espluguina atén entre 24 i 28 famílies mensualment. Una xifra que ha patit un canvi de perfil notable, mentre abans eren majoritàriament famílies nouvingudes les que feien ús del servei ara es tracta, en la seva majoria, de famílies del municipi que es troben en una situació d’emergència.

ÀUDIO: La membre de Càritas l’Espluga, Maria Àngela Anguera, detalla l’augment de famílies

Enguany el recapte es tornarà a celebrar com abans de la pandèmia, durant el 25 i 26 de novembre es podran fer donacions presencialment a les botigues d’aliment de l’Espluga de Francolí. També directament a la seu de Càritas que estarà oberta de 10 a 1 del migdia o a través de les escoles del municipi, on els alumnes poden dur els seus productes. Enguany no es farà ús de bizzum per les donacions monetàries. En canvi, com ja ha passat en altres ocasions, es podran comprar cupons per valor de 3 euros a les botigues participants, amb els quals l’entitat adquiriria productes frescs quan sigui necessari.

Pel que fa a les necessitats, Càritas demana productes d’higiene, higiene femenina i neteja de roba o plats, ja que són una tipologia de productes dels quals se sol fer poca dotació. D’altra banda, pel que fa a aliments, destaca la necessitat de cereals pels infants, pasta, conserves, tonyina o tomàquet, entre d’altres.

ÀUDIO: La membre de Càritas l’Espluga, Pepita Montserrat, enumera alguns dels aliments necessaris