L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha resolt la convocatòria destinada al cofinançament del transport d’aigua en camions cisterna i l’execució d’obres d’emergència, destinant un total de 402.146 euros que s’ha repartit a través de 36 ajuts.

Entre els municipis beneficiaris s’hi troben tres de la Conca de Barberà, en concret 6.952,50 euros per Forès, 1.890 euros per Sarral i 1.566 euros per Les Piles, totes inversions que s’utilitzaran en l’aportació de camions cisterna. En el cas de l’Espluga de Francolí aquest ajut ja es va demanar en l’anterior convocatòria d’inicis d’any, rebent els diners durant el mes de maig.

La situació actual fa que molts municipis es trobin amb problemes d’abastiment d’aigua, en concret s’han atorgat 14 ajuts a les comarques de Lleida, 10 a les de Barcelona, 9 a les de Tarragona i 3 a les de Girona. Per tipologies, 29 dels ajuts s’han destinat a cofinançar el transport d’aigua en camions cisterna, 3 per a l’execució d’actuacions d’emergència i les quatre restants en casos on s’han subvencionat les dues actuacions.

Aquesta setmana, l’Agència Catalana de l’Aigua ha obert la convocatòria d’una nova línia d’ajuts per al cofinançament del transport d’aigua en camions cisterna i l’execució d’obres d’emergència, amb una dotació de 800.000 euros.