Montblanc celebrarà la Setmana de la Pedra Seca amb una nova activitat el proper 26 de novembre. L’Oficina de Turisme de Montblanc organitza, en el marc de #Safrània365, l’activitat “Tast de pedra seca”. Es tracta d’un recorregut per conèixer construccions de pedra seca en companyia del divulgador naturalista montblanquí Manel Martínez que inclourà un tast de productes agroalimentaris de proximitat de la cooperativa Fet a la Conca.

La 3a edició de la Setmana de la Pedra Seca tindrà lloc del 25 de novembre al 4 de desembre, amb una trentena d’activitats a Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià. L’objectiu és promocionar i donar valor a aquesta tècnica a través d’entitats, col·lectius i voluntaris que treballen al seu manteniment i divulgació d’aquest patrimoni singular.

Ja estan obertes les inscripcions a 10 euros per persona. L’activitat que tindrà una durada de tres hores i mitja, té un aforament limitat, cal dur calçat adequat, i és necessària la inscripció a través del web www.safrania365.cat. La trobada serà a les 9 del matí a l’Oficina de Turisme, des d’on els participants es desplaçaran en vehicle fins al punt d’inici de la caminada. Serà circular i permetrà conèixer diversos sistemes de construcció segons les ubicacions i els usos.