Aquest diumenge es va iniciar el servei d’un nou tren de la línia R13 els diumenges i festius per reforçar l’oferta actual d’aquesta línia que fa el trajecte de Lleida-Pirineus a Barcelona-Estació de França i que fa parada habitual a Vimbodí i Poblet, l’Espluga de Francolí i Montblanc.

Aquest nou tren surt de Lleida a les 6 i 40 minuts de la tarda i arriba a Barcelona a les 9 i 29 minuts de la nit els diumenges i festius. Un servei que neix de la reclamació constant dels usuaris que a xarxes socials havien mostrat, recentment, la situació extrema dels trens que fan aquesta línia i que de cara als caps de setmana s’omplen d’estudiants.

Aquesta és una problemàtica que fa temps que es reclama, ja que l’R13 ofereix únicament dos viatges de línia completa d’anada i de tornada en dies laborables i únicament comptava amb un tren direcció Barcelona en diumenges i festius (l’horari de Lleida a Barcelona és idèntic que entre setmana).

A Valls, fa mesos que la ciutadania reclama un canvi de model i tal com recollien els companys de TAC12, al mes de març es va iniciar una recollida de firmes per demanar un augment de freqüències en la línia R13. Una situació que s’ha arreglat parcialment, ja que aquest nou tren només reforça la situació els diumenges i festius.