El Museu de la Vida Rural s’ha convertit aquest divendres en seu de les segones jornades de l’Aula Rural, un projecte d’àmbit global que treballa per donar resposta al desenvolupament sostenible, la cultura i el món rural a través d’espais formatius i de generació de coneixement.

Aquest és un projecte organitzat per la Red Española para el Desarrollo Sostenible (REDS) que enguany s’ha dividit en tres seus diferents: Galícia, Cadis i l’Espluga de Francolí. Tots els punts s’han triat prioritzant espais del món rural per tractar temàtiques relacionades amb la realitat de cada territori.

ÀUDIO: El coordinador d’una comunitat de coneixement de REDS, Alfons Martinell, explica el projecte

El MVR s’ha convertit en la segona seu d’aquesta edició, després de Galícia i abans de Cadis. Durant la jornada s’han tractat temes com la cultura, el medi ambient i l’emergència climàtica amb el Centre d’Estudis i Recursos Culturals (CERC) i la Diputació de Barcelona; l’estudi pilot sobre l’impacte social econòmic, territorial i demogràfic de diversos projectes del món rural aportats pel Ministeri de Cultura o la presentació de l’Agenda Rural de Catalunya, entre d’altres.

ÀUDIO: La directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó, parla de la iniciativa

La jornada, oberta a tothom, s’ha pogut seguir en format híbrid, és a dir, presencialment o en streming a través dels mitjans digitals del Museu de la Vida Rural i la Fundació Gabeiras, organitzadors de la jornada.