Les xifres d’atur milloren en un més a la Conca de Barberà. S’han registrat 27 persones a l’atur menys que al setembre d’aquest any, el que fa baixar fins a 700 el global d’aturats a la comarca. Una bona xifra que va en consonància amb la millora història registrada a la resta de Catalunya.

Comparat amb el mateix més de l’any 2021, en plena pandèmia, la situació és molt positiva, amb 141 persones menys a l’atur. Si la mateixa xifra la comparem amb un any prepandèmia, 2019, sorprèn que la xifra també és més baixa, ja que fa tres anys es van registrar 778 aturats per aquestes dates, quasi 80 més que aquest 2022. 

Si prestem atenció als registres per municipis destacats la reducció de 8 aturats a Montblanc, 6 a Santa Coloma de Queralt, 5 a Solivella i 4 a Sarral. En canvi, les xifres han augmentat amb 3 nous aturats en cada cas a Blancafort i Conesa. 

Catalunya registra el millor octubre des de 2007

Unes xifres que concorden amb els resultats registrats a Catalunya, on l’atur ha baixat en 6.322 persones a l’octubre a Catalunya, un 1,8% menys, i trenca la dinàmica de tres mesos a l’alça que va iniciar al juliol. Segons les dades del Ministeri de Treball i Economia Social, el nombre d’aturats és de 347.996, la xifra més baixa en aquest mes des del 2007.