L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha fet públic aquest dijous el nou directori amb l’oferta local comercial disponible al municipi. Un resultat que s’extreu del projecte d’anàlisi comercial que es va dur a terme durant el 2020-2021 per crear un inventari de locals comercials i extreure així una diagnosi completa de la situació comercial de l’Espluga de Francolí.

ÀUDIO: El regidor de comerç de l’Espluga de Francolí, Enric Mercadé, explica la importància d’aquest directori

Gràcies als resultats d’aquest projecte s’han impulsat propostes com els Espais Vius d’Art o aquest nou portal web que aglutina l’oferta de locals disponibles a la població. En total es pot consultar 12 locals disponibles i els contactes dels seus propietaris, amb la intenció de donar visibilitat a l’oferta del municipi i ajudar a emprenedors i empresaris a trobar un nou espai disponible amb més agilitat.

Al portal web es poden consultar les característiques i contactes de cadascun dels locals. Tot i que actualment en són una dotzena, des de l’Ajuntament fan una crida als propietaris d’altres locals buits del municipi que vulguin fer públics els seus espais. Ho poden fer a través d’un formulari al propi web. A més també es pot consultar el cens complet de locals buits, ocupats i l’estat de cadascun d’ells.

ÀUDIO: Enric Mercadé anima als propietaris dels locals a exposar els seus espais al web

Un apartat comercial al web municipal

Amb la renovació del web municipal es va crear un apartat de comerç i empresa, apostant per la creació d’una guia comercial digital amb els comerços actius i d’un apartat sobre el mercat setmanal, per acostar la informació als consumidors locals i altres usuaris. Ara, s’hi afegirà aquesta nova eina de consulta de locals disponibles al municipi.