La Conca de Barberà i en concret Rocafort de Queralt es convertiran del 4 al 13 de novembre en la residència de la carpa de ‘Nilak’, una proposta d’arts escèniques itinerants que farà parada a la Conca de Barberà per desenvolupar de manera transversal amb la ciutadania tallers, espectacles i activitats de creació comunitària, entre d’altres.

ÀUDIO: L’impulsor de ‘Nilak’, Oriol Escursell, explica els objectius d’aquest projecte

ÀUDIO: La presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Carme Pallàs, detalla els diferents vessants de ‘Nilak’

La carpa se situarà en un descampat al municipi de Rocafort de Queralt i durant dues setmanes oferirà tot tipus d’activitats i tallers pensant per públic de totes les edats i amb la intenció de fer el món del circ i les arts escèniques participatiu pels espectadors. A més, conjuntament amb el Museu de la Vida Rural, s’ha organitzat una activitat per les escoles de la Conca de Barberà, que s’aproparan fins a la carpa per viure l’espectacle en primera persona. Els professors també participaran en un taller previ per aprendre a utilitzar les arts essèniques.

ÀUDIO: La directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó, detalla l’activitat educativa

Com a part de la proposta, ‘Nilak’ s’ha aliat amb artistes i entitats del territori de tal manera que alguns dels espectacles seran protagonitzats per persones del territori i el projecte compta amb la col·laboració d’entitats de tota la comarca i en concret de Rocafort de Queralt pel seu desenvolupament.

ÀUDIO: L’alcalde de Rocafort de Queralt, Marc Roca, detalla la implicació de les entitats municipals

‘Nilak’ s’estrenarà el 4 de novembre amb una carpa situada a Rocafort de Queralt (Imatge: Laia Molné)

Un gran nombre d’activitats gratuïtes i per tots els públics

‘Nilak’ començarà el 4 de novembre amb la inauguració de la seva carpa. A partir d’aquest dia s’han organitzat tallers familiars, un projecte de creació comunitària, espectacles, tastos de vi i cervesa i visites guiades al municipi. Gran part de les activitats són gratuïtes, tot i que algunes són de pagament oscil·lant entre els 5 i 10 euros. A més, també es pot fer donació d’entrades perquè aquelles persones amb menys recursos puguin gaudir dels espectacles. Les entrades es podran aconseguir fins al 28 d’octubre presencialment a l’Ajuntament de Rocafort de Queralt de 12 a 2 del migdia i online a partir del 29 d’octubre.

Aquest és un projecte impulsat des del Consell Comarcal de la Conca de Barberà amb la participació del teixit d’entitats de la comarca i particularment l’Ajuntament de Rocafort de Queralt i que té la intenció d’apropar al territori espectacles de primer nivell per fer la cultura accessible a tothom.

ÀUDIO: La consellera de Cultura del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Sílvia Iturria, parla de dur les arts escèniques als municipis