Les dades de l’atur d’aquest setembre de 2022 no presenten canvis significatius en comparació amb el mes anterior. Només una persona menys es troba a l’atur en tota la comarca si es compara amb l’agost de 2022. En total són 727 les persones actualment sense feina a la Conca de Barberà.

Si aquestes mateixes xifres es comparen amb el setembre de 2021 el canvi és bastant significatiu, ja que en l’actualitat són 100 persones més que han trobat feina, ja que les xifres del 2021 eren de 827 aturats. En canvi, si es comparen les xifres del 2022 amb el 2019, abans de la pandèmia, la situació és molt similar, ja que fa tres anys hi havia 721 persones a l’atur, 7 menys que en l’actualitat.

Entre els municipis que han patit un canvi més significatiu aquest setembre de 2022 destaca Solivella, que suma 5 persones a l’atur, seguit de Barberà de la Conca i Conesa que en sumen tres. A l’altra banda de la balança es troben Montblanc i Vimbodí i Poblet amb 4 aturats menys cada municipi.

Augment de l’atur a la resta de Catalunya

A Catalunya, l’atur ha augmentat significativament amb 3.300 persones més en aquesta situació en comparació al mes d’anterior. Les xifres del conjunt de l’Estat també són negatives, amb 17.679 aturats més.