La Cooperativa Reboll organitza per segon any consecutiu el Voluntariat Forestal Boscos Mediterranis al Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet els dies 22, 23 i 29 d’octubre 5 i 6 de novembre. Totes jornades individuals, de manera que cada participant es pot apuntar en una o diverses dates.

Cada jornada està pensada per a grups de 15 persones que hauran de dipositar una fiança de 5 euros. El voluntariat és gratuït i inclou esmorzar i dinar. Les jornades començaran a les 9 del matí fins a les 5 de la tarda i cal fer inscripció prèvia per poder participar. Un cop acabada l’activitat es podrà retornar la quantitat de la fiança o pel contrari abonar-la per activitats i material per la conservació del bosc.

ÀUDIO: El membre de la Cooperativa El Reboll, Joan Cartanyà, detalla la zona d’actuació

La Cooperativa Reboll i el Paratge Natural han acordat actuar aquesta vegada al barranc del Titllar. Els treballs es faran amb eines manuals amb la intenció de desbrossar els camins, construir-ne de nous, habilitar les vies que hagin quedat en desús o construir marges de pedra seca, entre altres accions.

Com a contingut del projecte, a les persones se’ls explica les tasques a desenvolupar, la seva importància del servei que faran a l’entorn natural i consells de seguretat. La jornada es complementarà amb explicacions de diferents conceptes sobre el bosc, ecosistemes, dinàmiques del bosc, biodiversitat, canvi climàtic, vegetació, gestió forestal, etc.

Les inscripcions es poden fer online fins a esgotar existències.