Aquest curs 2022-2023 l’escola de Blancafort, de la ZER de Poblet compta amb un nou servei per les famílies: una llar d’infants integrada. Es tracta d’una escola bressol per nens d’un i dos anys que s’ha afegit, amb una nova sala, a l’escola de Blancafort i que acull actualment 7 infants.

Tot i que el servei s’havia d’iniciar la setmana del 5 de setembre, no va ser possible començar l’acollida d’infants fins al passat dia 12, per falta d’una Tècnica d’Educació Infantil, encarregada dels alumnes. Finalment, les classes s’han pogut posar en marxa amb normalitat aquesta setmana.

ÀUDIO: La directora de la ZER Poblet, Inma Bové, explica el nou projecte

Aquesta iniciativa forma part del projecte de la Generalitat de Catalunya per implementar llars d’infants a les escoles rurals amb un baix cost pels ajuntaments, amb la intenció d’evitar el despoblament. D’aquesta manera l’Ajuntament de Blancafort s’encarrega de la inversió referent a espai i mobiliari i la Generalitat administra la Tècnica d’Educació Infantil pertanyent.

Canvis de mobiliari a la ZER Poblet

A part d’afegir la llar integrada a l’escola de Blancafort, els centres de Vimbodí i Vilaverd també han patit canvis. En el primer cas s’han reubicat tots els alumnes a la planta baixa de l’edifici i en l’altre cas s’ha tancat un dels mòduls, fent ús únicament de l’edifici principal.