Fa 400 anys que Sant Magí de la Brufaganya celebra l’aplec en honor al seu sant el tercer diumenge de setembre. Els últims anys, però, la jornada s’ha hagut d’adaptar per poder-se celebrar en diferents formats tot i la pandèmia. Aquest 2022 es tornarà a celebrar amb el seu format habitual.

L’aplec d’aquest any se celebrarà el proper diumenge dia 18 de setembre. La jornada començarà amb caminades des de la Bisbal del Penedès, Santa Coloma de Queralt, la Llacuna i Pontils. Durant tot el matí es podrà visitar l’exposició “La meva Brufaganya i altres habitants” que estarà instal·lada a la Capella de les Fonts. A la zona del santuari també es podran visitar les obres que es fan a la casa de l’ermità.

A partir de les 9 del matí, a l’esplanada del davant de les Fonts, se servirà un esmorzar a tot aquell qui ho demani. A partir de les 11 hi haurà un espai dedicat als petits amb un concurs de dibuix i mandales. A les 12, al santuari, se celebrarà l’Ofici per part del rector de la parròquia, acabant amb el cant dels goigs. En sortir es ballarà el Ball Pla de Sant Magí que es va recuperar l’any 2010. A continuació, sardanes amb la cobla Cossetània.

Cap a les 2 de la tarda començaran els preparatius per servir un dinar popular a l’esplanada de la Capella de les Fonts. Consistirà en amanida, arròs i postres. Els tiquets per l’arrossada es poden comprar als forns Pujó de la Llacuna i Santa Coloma de Queralt o bé a través de les webs www.brufaganya.cat o www.codetickets.com.

La festa acabarà amb un ball de tarda a càrrec de la Xaranga Xino-Xano que també interpretaran, com és de consuetud, el Ball Pla de Sant Magí.