Després de dos anys de pandèmia els Diables de l’Espluga recuperen les “Criatures Infernals”, una festa en honor a les colles infantils i el bestiari tant de l’Espluga com d’altres municipis convidats. Enguany gràcies a la recuperació de la normalitat es comptarà amb els Senglars i la colla infantil dels Diables de l’Espluga de Francolí, el Banyut dels Diables Rigor Mortis de Solivella, la DraKa de les Espurnetes i tabalers Foc-Foll de Bellpuig, així com les seves respectives colles infantils i la colla de l’Embruix del Morell.

La festa començarà a les 7 de la tarda amb la trobada de colles, exposició de criatures i berenar conjunt i a les 9 de la nit se celebrarà el correfoc infantil pels carrers de la vila que s’iniciarà a la plaça de l’Església, travessant el carrer Lluís Carulla fins a la plaça Montserrat Canals. Hi participaran un total de 140 persones.

En motiu de la IV edició de “Criatures Infernals” a partir de les 3 de la tarda i fins a les 11 de la nit del propi dissabte no es podrà aparcar a la plaça de l’Església, el carrer Lluís Carulla, el carrer de Córdoba, Anselm Clavé, Mossén Serret i la plaça Montserrat Canals. Es demana també que no hi hagi cap cotxe aparcat al pàrquing del pavelló del casal, a partir de les 3 de la tarda i fins a les 11 de la nit.

La data podria canviar en futures edicions

Habitualment, aquesta trobada se celebra el primer cap de setmana de setembre, però la seva coincidència amb altres actes de foc arreu de Catalunya ha dificultat enguany la cerca de colles participants. Segons paraules de l’organització de l’esdeveniment a l’EFMR, no es descarta un canvi de dates en futures edicions, ja que enguany coincideix amb la Nit del Foc de Cambrils, un acte molt consolidat, o la 7a edició de la Timbalada de Montblanc.

ÀUDIO: La copresidenta de la colla de Diables de l’Espluga de Francolí, Lourdes Rosell, explica la problemàtica