L’Ajuntament de Montblanc ha adjudicat els treballs de redacció d’un estudi que ha de permetre la construcció d’una bassa al costat del barranc de la Pasquala. L’objectiu d’aquesta nova infraestructura és poder aplegar les aigües que podrien baixar pel barranc de la Pasquala com a conseqüència d’un aiguat. D’aquesta manera, amb la bassa, es podrà garantir la seguretat de les veïnes i veïns que resideixen a la zona de l’entorn de Sòl de l’Horta.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, explica el projecte

La materialització de la bassa és, a la vegada, el primer pas per garantir el desenvolupament de nous plans parcials ja definits al Pla General d’Ordenació Urbana de Montblanc i que han de donar pas a la creació de nous habitatges a la vila.

D’altra banda, des de l’Ajuntament de Montblanc es treballa en el desenvolupament d’habitatges al nou sector residencial SUND-1 Partida del Viver. Es tracta d’un projecte que afecta deu hectàrees de terreny on es podrien aixecar fins a més de 250 nous habitatges.