La Festa Major de Vilanova de Prades escurça les dates habituals i s’inicia aquest divendres 5 d’agost amb més d’una vintena d’actes programats que recuperen la plena normalitat d’abans de la pandèmia. Amb la intenció d’aconseguir una Festa Major amb actes de qualitat, s’ha decidit aquest canvi de format, on les activitats s’aglutinen durant el cap de setmana.

ÀUDIO: La regidora de Festes, Cultura i Joventut de Vilanova de Prades, Neus Aulet, explica el canvi d’enguany

Entre els actes que es recuperen després de la pandèmia es troba el Correfoc de divendres amb la colla de Diables de Riudoms, que s’havia quedat suspès en edicions anteriors per la falta d’espai en alguns dels carrers del municipi. També divendres tornarà la Festa de la Cervesa amb productors del territori i DJ Tasies i Hèctor Ortega, DJ de Flaix FM. També torna la festa de l’escuma, pintacares, tómbola, havaneres, sardanes i el vermut amb txaranga, entre d’altres. Es pot consultar el programa complet en aquest link.

La Festa Major es tornarà a celebrar amb normalitat a Vilanova de Prades (Imatge: Cedida)

Tornen Els Torrats després de deu anys

Un cop acabada la Festa Major es donarà inici a La Flaütada, la festa de la joventut del municipi, que enguany comptarà amb el retorn de l’associació juvenil Els Torrats, desapareguda fa més de 10 anys. Els actes també aniran organitzats, en gran part, per l’Associació cultural La Miranda.

ÀUDIO: Neus Aulet destaca el retorn de Els Torrats després de 10 anys

En aquest cas s’han programat una desena d’actes entre els quals es troba un partit de futbol mixt, visites guiades al campanar, un partit de beisbol, una excursió pels afores del municipi i un sopar de germanor, entre d’altres.