El canvi en el model energètic s’expandeix per tota la comarca, amb iniciatives per part dels governs locals per instal·lar plaques solar i baixar el consum energètic. És el cas de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet, on s’han instal·lat 35 plaques solars a la teulada amb aquesta finalitat.

S’espera també instal·lar plaques solars a la plaça de les Orenetes, on en els pròxims mesos es crearà un pàrquing amb coberta on es preveu col·locar les plaques que ajudarà a alleugerir el consum elèctric del Museu del Vidre. Això forma part d’un projecte dividit en dues parts, la primera, ja completada, és l’adequació de la llera del riu per evitar futures catàstrofes i la segona és la creació d’aquest nou pàrquing, on també s’instal·larà el mercat municipal.

ÀUDIO: L’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela, explica aquest projecte

La instal·lació de plaques a l’Ajuntament ha tingut un cost superior a 23.000 euros, dels quals 19.000 estan subvencionats per la Diputació de Tarragona. L’altre projecta, encara per complir-se, estarà subvencionat també per la Diputació de Tarragona.