La recàrrega de vehicles deixarà de ser gratuïta a l’Espluga de Francolí en menys d’un mes. Després de la polèmica generada perquè aquest servei no tingués cap cost quasi dos anys després de la seva instal·lació, finalment s’ha regulat el preu que passarà a ser de 30 cèntims el kilowatt/hora. Un preu que ha estat pactat amb Montblanc, per evitar la competència entre municipis. S’espera que aquest pagament entri en vigència d’aquí a un mes, després del període d’exposició pública obligatori.

ÀUDIO: El regidor de Serveis Municipals, Xavier Rosell, explica el canvi de preu

El consistori va aprovar, per majoria, la incorporació dels nous projectes i pressupostos (Imatge: Pep Morató)

El romanent de 2021 se suma al pressupost d’enguany

En el Ple Municipal d’aquest mes de juliol es van aprovar també la incorporació de diversos projectes i pressupostos extrets del romanent de 2021, d’un milió d’euros.

D’una banda, s’incorporen dos projectes ja vigents el 2021, però pendents d’executar com són la incorporació de càmeres de lector de matrícules, pendent d’un informe del Consell Comarcal i la remodelació dels accessos de l’Espluga Park, que s’executarà de cara al setembre, després de rebre els resultats d’un estudi geotècnic necessari per a l’inici de les obres. També s’inclou un camí a la urbanització amb un pressupost de 30.000 euros i que s’havia pressupostat per aquest 2022.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, detalla la incorporació d’aquests projectes

D’altra banda, s‘incorporà un romanent de tresoreria amb un import quasi 450.000 euros per nous projectes com una partida de manteniment i millores en espais i edificis municipals, l’increment de la partida de rehabilitació d’habitatges socials i l’increment de la partida de l’enderroc de la casa del carrer Castell, entre d’altres.

ÀUDIO: La regidora Promoció Econòmica de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, Anna March, assenyala quins són aquests nous projectes

Així com la incorporació de dues noves partides al pressupost vigent: la inversió al projecte comarcal de telecomunicacions i els interessos de demora d’una inspecció derivada del 2020, ambdues amb un pressupost de 10.000 euros.