L’Ajuntament de Montblanc ingressarà 1,5 milions d’euros provinents de l’operació de compra-venta de les dues parcel·les on s’instal·larà el centre logístic de Bon Preu i Esclat. Aquests diners, que seran aportats des de Centrals i Infraestructures per a la Mobilitat i les Activitats Logístiques (CIMALSA), òrgan que depèn del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, seran repercutits directament en la millora i la construcció d’equipaments i infraestructures municipals, així com també per a l’adquisició de patrimoni, segons contempla la legislació.

Es preveu que l’ingrés de l’1,5 milions d’euros sigui efectiu durant el decurs dels propers mesos “entre finals d’aquest any i principis del vinent” explicava l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, mentre afegia “aquests diners esdevindran un autèntic pulmó per al capítol d’inversions de l’Ajuntament de Montblanc del proper exercici. Perquè destinarem íntegrament aquesta quantitat a la inversió pública a la vila”.

CIMALSA invertirà 1,5 milions d’euros a l’Ajuntament de Montblanc fruit de l’aplicació de la legislació vigent, ja que els diners corresponen al deu per cent de l’aprofitament mitjà que li pertoca a l’Ajuntament de Montblanc fruit del procediment de compra-venta de les 20 hectàrees destinades al Centre Logístic de Bon Preu Esclat.

Més de cinc milions d’euros

Aquesta, però, no és l’única quantitat econòmica que ingressaran les arques municipals de l’Ajuntament de Montblanc amb el desenvolupament d’aquesta nova zona industrial de gairebé cinquanta hectàrees. Així, des de l’equip de govern que lidera l’alcalde Josep Andreu, s’estima que la urbanització i el desenvolupament d’aquest nou espai industrial aportarà -una vegada executat en la seva globalitat- fins a més de cinc milions d’euros.

Des de l’equip de govern de l’Ajuntament de Montblanc es treballa en la planificació de millores en la trama urbana de la vila, els equipaments i també la preservació dels béns patrimonials de la vila, projectes que s’aniran presentant en el decurs dels propers mesos i que podran ser una realitat gràcies als diners que arribaran fruit de la implementació de Bon Preu Esclat a la capital de la Conca de Barberà.