L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí continua la campanya de civisme impulsada a inicis d’any. Coincidint amb els mesos d’estiu s’ha volgut destacar el soroll i el descans veïnal com a temes principals. Amb el lema “Menys soroll, més convivència” s’insta a la població a ser atent de cara a la nit i evitar els sorolls desmesurats que poden despertar a altres veïns.

ÀUDIO: La regidora de ciutadania, Aida Morgades, explica la campanya

Les etiquetes estan pensades per col·locar a les taules dels establiments (Imatge: Laia Molné)

Aquesta nova acció, la segona de la campanya “Fem-ho bé!” després de la que es va dedicar als animals i els seus propietaris, ha estat acompanyada de material informatiu com cartells, vinils a terra, senyals als fanals, cartells de “no molestar” als poms de les portes i, per altra banda, s’optarà per material divulgatiu en línia com ara difusió a les xarxes socials, falques de ràdio i un petit vídeo promocional. La campanya també comptà amb unes etiquetes per enganxar a les taules de les terrasses dels bars, per recordar als clients respectar el descans veïnal a partir de les 10 de la nit.

Polèmica als bars per la normativa d’horaris

Aquesta campanya coincideix amb la polèmica generada fa unes setmanes als bars del municipi, majoritàriament als situats a la zona de l’Església i el passeig Canyelles després de rebre un avís de l’Ajuntament amb el compliment obligatori de l’ordenança vigent des de 2009, segons la qual s’han de recollir taules i cadires passada mitjanit per respectar el descans dels veïns.

ÀUDIO: Aida Morgades detalla quina és la situació

Com a part d’aquesta protesta alguns bars es van negar a participar en el Correquintos de les Ovelles Esgarriades. En el marc d’aquesta polèmica, les cartes d’avís que estan rebent els bars del municipi i la nova campanya de silenci impulsada des de l’Ajuntament, ja pensada des de fa mesos, ha aparegut un dels vinils de la campanya ple de pintura.

Un dels vinils de la campanya contra els sorolls ple de pintura (Imatge: Laia Molné)

L’Ajuntament continua actualment les converses amb els bars afectats amb la intenció d’arribar a un acord pel que fa als horaris i l’obligatorietat de recollir taules i cadires.