Els bars de la plaça de l’Església i el passeig Canyelles denuncien que des de l’Ajuntament se’ls ha anunciat que hauran de complir obligatòriament l’ordenança de terrasses segons la qual els establiments han de retirar les taules i les cadires a les nits.

Encara que la normativa ja existia i que s’aplica a tot el municipi, fins ara no s’ha estat fent i els propietaris dels negocis es queixen de la feina extra que els suposa diàriament aquesta tasca.

ÀUDIO: El propietari de Paddock Bar, Jordi Puigfel, explica la feina extra que comportaria

D’altra banda, els responsables dels establiments també es queixen que se’ls faci tancar a la una de la matinada durant l’estiu, moment en què acumulen més volum de feina. 

ÀUDIO: La treballadora del Bar Frankfurt Ca l’Enric, Rieze Perido, destaca aquest fet

Els bars resten a l’espera d’una carta enviada des de l’Ajuntament per donar inici al canvi d’horari (Imatge: Laia Molné)

Des de l’Ajuntament argumenten que els veïns de la zona es queixen del soroll que es produeix durant les hores nocturnes i per aquest motiu insten als bars a fer complir l’ordenança, vigent des de 2009.

ÀUDIO: La regidora i Ciutadania, Aida Morgades, assegura que únicament fan complir l’ordenança

El consistori també aclareix que aquests canvis es regeixen a la normativa vigent arreu del país, que no permet obrir bars i cafeteries a partir de certa hora de la nit si no compten amb els permisos corresponents de bar musical o pub.

Els bars no participaran al correquintos com a protesta

A més a més, els bars d’aquesta zona de l’Espluga es queixen que la majoria de l’activitat social i cultural del municipi s’organitza a l’altra punta del poble i això focalitza la població a la zona del Casal. Per tot plegat, aquest cap de setmana s’han negat a participar en el correquintos que organitzen les Ovelles Esgarriades, que començarà a les 7 al pàrquing del darrere del Pavelló del Casal amb la venda de tiquets. A 2/4 de 8 s’iniciarà el recorregut, que passarà pel centre del poble i pujarà pel carrer Lluís Carulla fins a arribar a la Plaça Montserrat Canals i acabarà als Jardins dels Francolins.

Des de l’Ajuntament admeten que els últims anys de pandèmia gran part de l’activitat s’ha traslladat a aquella zona per temes logístics, però també destaquen que aquest any, i amb la tornada de la normalitat, són molts els actes que es tornen a celebrar a la plaça de l’Església i voltants.