Els municipis de Blancafort, l’Espluga de Francolí i Pira seran escenari els propers dies 9 i 10 de juliol del Vinyafest en família, un esdeveniment que ha programat prop d’una vintena d’actes adreçats al públic familiar a l’entorn del paisatge de vinya de la Conca de Barberà.  

El programa del Vinyafest en família contempla activitats durant tot el cap de setmana del 9 i 10 de juliol en diferents escenaris, entre els quals diferents cellers de les localitats de Blancafort, l’Espluga de Francolí i Pira. Les activitats programades permetran gaudir de manera gratuïta d’un ampli ventall d’actes i assistir a actuacions musicals en directe, descobrir a través d’una gimcana els secrets del trepat, o fer una passejada nocturna per conèixer les constel·lacions i les aus nocturnes.

També hi haurà tallers per a tota la família o espectacles com el que explica la tradició d’aixafar el raïm. Visites guiades als cellers i oferta de restauració i de tast de vins completen una programació que vol traslladar al públic de totes les edats l’essència d’un entorn de vinya i una cultura que té a la Conca de Barberà identitat pròpia.

Entre els concerts programats destaca l’actuació que de manera gratuïta oferirà l’artista Ven’nus a Pira, el dissabte 9 de juliol a 2/4 de 9. Els assistents també podran gaudir d’una variada oferta enogastronòmica a través del servei de bar foodtruck i amb una proposta recentment premiada, el Wine Truck.

Una aposta per atreure les famílies al món del vi

L’esdeveniment sorgeix de l’operació “Vinya en família”, impulsada pel Patronat dins del Projecte d’Especialització i Competivitat Territorial PECT turisTIC en família. Entre les conclusions dels diferents treballs duts a terme els darrers tres anys s’ha posat de manifest la necessitat d’implicar el sector privat vinculat a la vinya i l’enoturisme en la creació de propostes específiques per atraure el turisme familiar.